Banner Uilhoorn & Fritse
 

Nuttigen appeltaart reden voor ontslag op staande voet?

12-07-2013


Een werkneemster van een Albert Heijn filiaal heeft tijdens werktijd etenswaren genuttigd onder het mom dat de etenswaren gecontroleerd moesten worden. Hiermee overtreedt zij de huisregels en de CAO. De werkgever gaat over tot ontslag op staande voet.

 

De werkneemster is sinds 16 augustus 2008 is dienst bij haar werkgever. Tijdens haar werkzaamheden voor de werkgever heeft zij kennisgenomen van de huisregels. Een belangrijk aspect van de huisregels is fraude en diefstal. Werkgever hanteert een zerotolerance beleid. Hoe klein en onbelangrijk het vergrijp ook mag zijn, er volgt altijd een onherroepelijk ontslag. Op 24 maart 2011 krijgt medewerkster haar eerste waarschuwing voor het zonder betalen nuttigen van kauwgom. Medio december 2012 gaat de medewerkster weer in de fout en eet tijdens werktijd - zonder dit af te rekenen - een half pecannotenbroodje, een flink stuk appeltaart, beide helften van een gebroken stokbrood en een appelflap. Van de overtreding zijn videobeelden gemaakt. De werkneemster ontkent niet maar stelt dat het tot haar taak behoort om etenswaren die voor de verkoop of de proeverij zijn bestemd, te controleren.

 

De werkgever gaat over tot ontslag op staande voet. De medewerkster zoekt de publiciteit op en heeft zich in de pers en sociale media (Twitter) uitgelaten over het ontslag.

 

Geringe waarde

De kantonrechter is van oordeel dat de werkneemster op de hoogte was van de huisregels en ook uit haar eerste waarschuwing kon afleiden dat ook hele kleine vergrijpen zeer serieus worden genomen. Het nuttigen van de etenswaren gaat verder dan de controlerende functie die de werkneemster heeft. Het vertrouwen dat de werkneemster en werknemer over en weer moeten hebben, is geschaad zodat de arbeidsovereenkomst tot een einde dient te komen.

 

Tip: Het nuttigen van etenswaren die aan de werkgever toebehoren kan, ondanks de geringe waarde, een ontslag op staande voet rechtvaardigen.

 

Rechtbank Midden Nederland, sector kanton, 1 mei 2013, LJN: BZ9196.

 

Saffira van Wijk

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief